WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Wat doe jij nou zoal? Nou, dit dus!

13-02-2016, Algemeen

Wat doe jij nou zoal? Nou, dit dus!

Ik krijg die vraag best regelmatig: Wat doe jij nou zoal? Nou, in deze post geef ik daar eens goed antwoord op. Handig, kan ik voortaan gewoon doorverwijzen naar deze blogpost 🙂

Zo zag mijn week eruit:

Maandag.

Eerst de kids naar school gebracht. Daarna snel terug naar huis (wat ook mijn kantoor is) om nog even een afspraak voor te bereiden want om 10 uur kwam Nick om een mogelijke opdracht te bespreken. Nick kende ik ook nog niet, dus het was meteen een kennismaking. Leuk gesprek, waar ik helaas niet teveel over kan zeggen nog 🙂

image

Wireframes website klant T.

Daarna snel verder voor Klant T, waar ik op dit moment de website voor maak. Klant T is een allround reclamebureau en zoals bij veel bureaus kwamen ze niet aan hun eigen website toe. Ze hebben mij gevraagd dit voor ze op te pakken. De wireframes zijn 3 weken geleden goed ontvangen dus de afgelopen weken ben ik bezig geweest de wireframes uit te werken tot een fraai ontwerp. In een stijl die echt bij deze klant past, maar dat bewaar ik voor een volgende blogpost

Dinsdag

Dinsdag is mijn Hofstaete dag. Hofstaete huurt mij in om samen mooie dingen te maken. En die mooie dingen zijn in dit geval onderdelen van HIP Next, dé frontoffice voor de verzekeringsbranche. We zijn net live gegaan nadat we het afgelopen jaar er keihard aan gewerkt hebben, maar we blijven ook lekker doorontwikkelen.

image

Tussendoor doe ik ook nog wat grafisch werk voor Hofstaete, en ik heb hun website mogen ontwerpen en bouwen. De relatie met Hofstaete is al behoorlijk wat jaartjes oud, en dat werkt heerlijk soepel. We weten precies wat we aan elkaar hebben. (Around Seven Commandment #7: Be Around)

‘s Avonds heb ik nog een tijdje gewerkt aan de website van Klant T.

Woensdag

Op woensdag werk ik altijd voor Brightin, in loondienst. Dit geeft mij wat zekerheid maar vooral ook de mogelijkheid om met een groep toffe gasten aan leuke projecten te werken. En ik kan mijn tafelvoetbal skills verbeteren. Deze woensdag heb ik een halve dag gewerkt, want ‘s middags kwam de makelaar (toch eens kijken of we een huis kunnen kopen waar ik ook een kantoor kan hebben). Deze keer stonden er een aantal Zapp en Zappelin bugs op het programma, en heb ik gewerkt aan de planner van Wegener.

image

In de avonduurtjes heb ik gewerkt aan de nieuwsbrief voor klanten met een Around Seven Service Contract.

Donderdag

Oef. Druk dagje. Gisteren is de vis van mijn zoontje Mees overleden. Een drama. Dus vandaag moest en zou er een nieuwe vis gekocht worden. Maar ik begon de dag met een powermeeting bij Bas (Dharma Media) om de landingspage te bespreken van Project S, een startup waarvan ik de vormgeving doe. Ik zou er heel graag meer over vertellen, maar ik moet even wachten tot we net even iets verder zijn. To be continued dus.. Maar goed, daarna dus snel door naar de markt (groente en fruit kopen) en naar de dierenwinkel voor de vis. Check! Daarna weer als een razende roeland terug naar huis om verder te werken aan de website van Klant T. Het is nu echt nog een kwestie van de puntjes op de ‘i’. Maandag is de presentatie. In de avonduurtjes nog wat administrate gedaan (boring!) en gewerkt aan deze blogpost 🙂

Vrijdag

Mailtje van Nick, dat hij akkoord is met de offerte. Tof! Dat is een lekker begin natuurlijk. Verder is vrijdag altijd een Brightin dag, dus ik ben onder andere weer druk  bezig geweest met Zapp en Zappelin. En heb weer een paar potjes tafelvoetbal verloren. Mijn talent ligt duidelijk niet op dat vlak. ‘s Avonds nog wat mailtjes eruit gedaan, onder andere met betrekking tot het storyboard voor het animatiefilmpje dat ik voor www.eensitezondergedoe.nl laat maken.

En toen was het weekend. Soort van. Want vandaag (zaterdag) zit ik deze blogpost af te tikken en heb ik nog de puntjes op de ‘i’ van de website van Klant T. gezet. En een presentatie klaargezet. Tip: met invision kan je makkelijk klikbare prototypes maken, ideaal als je de klant een idee wil geven hoe de website er in de browser uit gaat zien. (als je dit eens wilt proberen: via deze link kan je het 3 maanden gratis uitproberen)

Nou, dat was zomaar een week uit mijn Around Seven leven. Ik ben benieuwd hoe jouw week eruit zag. Laat je een reactie achter?

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort