WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Project Handencentrum Groningen

17-04-2018, Projecten

Project Handencentrum Groningen

Dit vind ik één van de mooie kanten van mijn vak: ik krijg bij ieder project weer de kans een nieuwe wereld in te duiken. De ene dag ben ik bezig met het verkopen van rollators (Medipoint), de andere dag probeer ik kinderen mediawijsheid mee te geven (Grownhub). Het gaat werkelijk alle kanten op. Ander mooi voorbeeld is het recent opgeleverde project; de website van Handencentrum Groningen.

Het was niet mijn eerste zorggerelateerde website (eerder maakte ik bijvoorbeeld al het ontwerp van de sites voor FMT Leiden (fysiotherapie) en Noordwest Ziekenhuisgroep), maar wel de eerste die rechtstreek bij mij terecht kwam. De huidige site voldeed niet goed, aan mij de vraag er een nieuwe voor te ontwikkelen.

Voor eigenlijk iedere site, maar zeker bij zorggerelateerde sites, is het belangrijk je goed af te vragen met welke zoekvragen de bezoeker in zijn/hoofd zit. Je wil hem of haar in zo min mogelijk klikken het antwoord op die vragen kunnen bieden. Daarom begonnen we dit project ook met een flowchart, gevolgd door een uitwerking in wireframes:

Next up: Uitwerken in designs. Onderdeel van de nieuwe site was het fixen van de zelfdiagnose tool die op de oude site een prominente plek innam maar helaas stuk was gegaan. We hebben hem compleet herschreven en meteen een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt:

De structuur van de site is compleet op de schop gegaan. Ik heb ervoor gekozen een extra pagina toe te voegen met als titel: Dit kunt u verwachten. Op die pagina leggen we stapsgewijs uit wat je kan verwachten als je het handencentrum bezoekt, en waar je aan moet denken als je een afspraak hebt.

Stijl

Bij zo’n mooie nieuwe structuur hoor natuurlijk ook een mooie nieuwe layout. Nou is het gevaar bij vormgevers, mijzelf incluis, dat ze graag willen laten zien wat voor mooie dingen ze wel niet kunnen maken. Het gevolg is een site die prachtig is, maar een stuk minder goed bruikbaar.  Ik ben daarom extra streng voor mezelf geweest en heb me een beperkte set ingredienten gegegeven: Typografie, kleur en beeldgebruik. Deels gestuurd door de huisstijl, deels nieuw. Content stond ook bij dit project voorop. Vormgeving moet dienend zijn. Geen gekke vlakverdeling, wazige navigatie of een overkill aan flitsende beelden. Uiteindelijk kwam ik op een mooie mix van grote typografie, volvlakken in de huisstijl kleuren en subtiel gebruik van beelden van handen.

Eindresultaat

Dit project was echt een team effort. Niet alleen van mij en het team van het Handencentrum, maar ook door de inzet van een tekstschrijver (die de ervaringsverhalen verzamelde en opschreef) en Codely (development). Gaaf om zo iedereen in zijn kracht bezig te zien. In the end leverde dat een site op die technisch goed in elkaar steekt, voorzien is van goede content en ook nog eens prettig is in gebruik.

Wil je ook zo’n prachtige website? Neem dan even contact met me op!

 

 

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort