WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Waarom ik dit project net even anders aanpakte

10-01-2023, Projecten
Een aantal van de Beeliners website blokken

Waarom ik dit project net even anders aanpakte

Dit is hoe een website project normaal gesproken loopt: ik heb contact met de opdrachtgever. Samen bespreken we zijn/haar wensen. Ik probeer vooral te achterhalen wat het doel is van een nieuw ontwerp. Daarnaast kijk ik wat er beschikbaar is aan data en onderzoek, en of daar nog iets in nodig is. Uiteindelijk ga ik aan de slag en kom ik met een goede, doordachte opbouw van de site. Daarna ga ik over tot ontwerp.

Dit keer ging het helemaal anders.

Al in ons eerste contact merkte ik dat Esmee, die verantwoordelijk was voor de nieuwe site van Beeliners, heel goed doorhad wat er nodig was. Ze kon goed aangeven waar de pijnpunten nu lagen en had duidelijk oog voor de doelgroep.

De plannen met de site waren groot. Zo groot dat alles helemaal uitwerken flink in de papieren zou lopen.

Was dat wel nodig?

Nee, besloten we. Esmée zou toch de site helemaal from scratch in WordPress gaan opbouwen, dus waarom zouden we haar niet voorzien van alles wat ze nodig had om dat goed te kunnen doen?

En zo geschiede. Ik ontwierp allerlei verschillende blokken die Mark vervolgens in WordPress bouwde. Denk aan headings, quotes, een formulier, een USP, afbeeldingenblokken, een blok met een icoon, een Call To Action blok, etc. Zo ontstond er een hele toolset waarmee Esmée aan de slag kon.

Wel maakte ik een voorbeeld van een homepage. Aan de ene kant om te laten zien hoe je een pagina goed opbouwt, aan de andere kant om te toetsen of ons idee met de blokken in de praktijk goed zou werken. En dat deed het.

Natuurlijk paste ik bij het ontwerpen van de blokken mijn kennis over UX toe, zoals bijvoorbeeld bij bovenstaand formulier blok: zo min mogelijk velden, toelichtingen waar nodig en extra zekerheid bieden rondom de verstuur knop.

Alle blokken zijn gebaseerd op een grid en maken gebruik van tekststijlen zodat ze samen een consistent geheel vormen.

Door sommige blokken wat generieker te houden konden we deze inzetten voor meerdere doeleinden. Dat voorkwam ook een wildgroei aan blokken voor te specifieke toepassingen. Een principe dat ik overigens ook bij normale website trajecten hanteer. Als het even kan: hergebruiken!

Het resultaat mag er zijn. Een flinke site die ook in de toekomst goed uit te breiden is. Het werken met de blokken was een gokje maar pakte goed uit. Iedereen blij:

😀

Ook met jullie site aan de slag?

Wil je ook aan de slag met jullie site, maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Neem eens contact met me op. Samen kijken we wat voor jullie het beste werkt en wat er nodig is om daar te komen.

Neem vrijblijvend contact met me op.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort