WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Ik stop met Facebook, maar niet om de reden die je zou verwachten…

17-05-2018, Algemeen

Ik stop met Facebook, maar niet om de reden die je zou verwachten…

Je had flippo’s, voetbalkaartjes, Pokémon Go en nu lijkt de volgende rage gaande: stoppen met facebook. Stoppen met Facebook is hip. Het is de Quinoa van de social media. Als je nog niet gestopt bent, dan loop je toch behoorlijk achter de feiten aan. Want Facebook is het kwaad zelve. Ze verzamelen gegevens waarvan je geen idee hebt dat ze ze verzamelen, wringen zich als verslaving in je sociale leven én verkopen dat hele leven ook nog eens vrolijk door aan een stel boeven met een chique bedrijfsnaam. Daar moet je toch zo snel mogelijk heel ver vandaan gaan?

En dan de zakelijke kant. Facebook heeft zelf aangegeven zich meer te willen richten op familie. Berichten van je broer, je oma, je suikertante. Die hebben allemaal voorrang op berichten van vrienden, die vervolgens weer voorrang hebben op berichten van bedrijven. Verwacht dus niet dat jouw berichten heel vaak in beeld zullen zijn. Tenzij ze ontzettend veel geliked en gedeeld worden natuurlijk.

Waarom ik stop

Ik stop niet met facebook omdat ik ontzettend veel waarde hecht aan mijn privacy. Nou ja, dat doe ik wel natuurlijk, maar ik besef me heel goed hoe facebook werkt en wat daar de voor- en nadelen van zijn. Ik stop ook niet omdat ik de berichten van mijn broer en die suikertante niet wil zien (mijn broer zet eigenlijk nooit wat op facebook en mijn suikertante heeft denk ik diabetes). Nee, ik stop omdat het me teveel energie en tijd kost. Privé zit ik vaak doelloos een beetje door mijn tijdlijn te scrollen (die altijd weer sorteert op top berichten ipv recente berichten, aaaargggh) en zakelijk ben ik veel tijd kwijt aan het maken van mooie facebook plaatjes waar eigenlijk zelden tot nooit reacties op komen. Er kijken wel mensen, en ik heb wel volgers (of discipelen), maar ik ervaar weinig interactie en ik heb nog nooit er een nieuwe opdracht uit gehaald.

De keerzijde

De facebookpagina van Around Seven is dus offline. Privé is mijn profiel gedeactiveerd. Keerzijde van het deactiveren van mijn profiel is dat ik ook de pagina’s waarvan ik de enige beheerde was heb moeten deactiveren. Waaronder de  alom geprezen elekticiteitshuisjes.nl pagina, met een overzicht van de mooiste elektriciteitshuisjes van Nederland. Gelukkig hebben we de site nog. (www.elekticiteitshuisjes.nl)

Wat nu?

Instagram (Aroundsevenpics). Ik weet het, het is ook van Facebook. Maar ik haal er wel energie uit om daar regelmatig nieuw werk op te zetten. En ik haal inspiratie uit ander werk dat ik zie. Bovendien is de beeld/tekst verhouding erg prettig voor mij als beelddenker. Naast instagram blijf ik actief op twitter (@AroundSeven) en dwing ik mezelf LinkedIn up-to-date te houden (wat een drama platform is dat zeg, verschrikkelijk).

Recente instagramposts @aroundsevenpics

Volg je me nog?

Geen facebook dus meer. Maar ik zie je graag snel face to face. Dan praat ik je graag bij over de toffe projecten die ik de afgelopen tijd gedaan heb en waar ik nu mee bezig ben. En als je me toch graag online wil volgen, dan verwelkom ik je heel graag op Instagram en twitter.

See you Around!

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort