WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Waarom ik besloten heb het leger in te gaan…

13-04-2018, Algemeen Projecten

Waarom ik besloten heb het leger in te gaan…

Het is zover. Na flink wat gesprekken, tests en training is het moment daar: ik ga het leger in.

Het Leger Des Heils, wel te verstaan.

Ik type dit in mijn kleine kantoor in ons huis, dat inmiddels zo vol staat met verhuisdozen en kringloopvondsten dat ik blij ben dat er nog wat ruimte is voor mijn laptopje. We gaan deze maand verhuizen en er is nog schrikbarend veel te doen. Maar ik heb er zin in. We hebben er zin in. In 2017 heeft Erna (mijn vrouw) een jaar onbetaald verlof genomen. Aan de ene kant om er meer te zijn voor onze kinderen, aan de andere kant om ook goed na te denken of ze nog langer als meewerkend coördinator in de kinderopvang wilde werken. Want het was leuk werk, maar ze was toch vooral bezig met het opvangen van kinderen van ouders die heel veel en hard aan het werk waren om nog wat vaker op vakantie te kunnen (beetje gechargeerd, maar je snapt wat ik bedoel). Het voelde soms een beetje… leeg.

De afgelopen vijf jaar zijn we weekendgezin geweest. Pleegkinderen die in een gezinshuis wonen gaan 1x per maand een weekend logeren, zodat het gezin dat het gezinshuis runt even een weekend “vrij” heeft. Wij waren in die weekenden de logeerplek voor J. Een mooie tijd, waarin we J langzaam maar zeker hebben zien groeien tot een volwassen man die klaar is voor meer zelfstandigheid. J is nu 18, dus de logeerweekenden hielden daarmee op. Bij ons kwam toen de vraag: wat nu? Willen we nog iets met pleegzorg, en zo ja, in welke vorm?

Lang verhaal kort: die vorm is dat we nu zelf een gezinshuis gaan starten, en er naast onze twee eigen kinderen, drie kinderen bij krijgen. Kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, maar zoals elk kind wel gebaat zijn bij een warme gezinsplek waar ze zichzelf kunnen zijn en in een veilige basis de weg naar zelfstandigheid kunnen bewandelen.  Het gezinshuis staat in Amersfoort, dus we verhuizen binnen de stad. Het is een dienstwoning van het Leger des Heils, de organisatie achter dit gezinshuis.

En Around Seven dan?

Met Around Seven gaat het eigenlijk super goed, leuk dat je het vraagt. Vorig jaar was natuurlijk spannend, want Erna had immers geen inkomen meer dus alles moest uit de Around Seven koker komen. Maar het was een super jaar. Veel mooie opdrachten (veelal UX vraagstukken) met een respectabele omzet. In ieder geval genoeg om het jaar goed te overleven. En in 2018 lijkt die lijn zich voort te zetten. Vorige maand ging de website van Handencentrum Groningen live en ik ben als vormgever ook alweer een tijdje betrokken bij Grownhub (waar we een app maken voor ouders om je te helpen met de opvoeding van je kind mbt apps, internet, social media etc. Check vooral even de site om je op te geven als tester). Daarnaast zijn we bij Medipoint ook nog lekker bezig met UX verbeteringen. En dan was er ook nog het werk voor chalet.nl, Picqer, Ziptuning, Simacan, Metopa, Optimo, etc. Ik vermaak me dus wel.

Het starten van een gezinshuis heeft natuurlijk wel gevolgen. Ik zal mijn tijd niet meer fulltime aan Around Seven kunnen besteden. Hoeveel tijd ik zal moeten minderen zal de praktijk moeten uitwijzen, maar ik zal kritischer moeten kijken naar wat ik aanneem. Stiekem ben ik daar de afgelopen tijd ook wel op aan het voorsorteren. Dat heeft gerelateerd in een aantal grotere opdrachten waarvan de meeste ook langere tijd doorlopen. Dat is voor mij ideaal omdat ik mijn tijd dan wat meer kan indelen over een langere termijn. En ik doe de dingen die ik echt het allerleukste vind: UX vraagstukken oplossen.

Ben je klant bij mij? Dan kan het dus zijn dat je soms wat langer moet wachten. Of dat ik, als het om kleine projecten gaat, een keer nee moet zeggen. Gelukkig heb ik inmiddels een aardig netwerk opgebouwd dus we komen er altijd wel uit. Een ander iets wat je wellicht al gemerkt hebt: ik heb nog meer de focus gelegd op vormgeving, en realisatie langzaamaan afgebouwd. Moet er iets gebouwd worden dan besteed ik het bij voorkeur uit. Inmiddels heb ik twee vaste partijen gevonden die mijn werk pixelperfect kunnen doorvertalen, op een technisch niveau dat ik zelf nooit zal halen. Win win dus.

Maar waarom ga je dit eigenlijk doen?

Vormgeving is een krachtig iets. Het kan mensen ontroeren, in actie brengen, of zelfs op andere gedachten. Ik vind het prachtig dat ik dat ik daar in mijn werk met Around Seven deel van mag uitmaken. Iedere dag heb ik plezier in mijn werk. Maar er is meer dan werk.

Ik geloof dat de wereld een stuk mooier wordt, als we wat meer naar elkaar omzien. We leven in een maatschappij waar het steeds meer om het individu gaat. Maar wat als dat individu niet de juiste kansen krijgt? Of opgroeit in een omgeving waar het nou net om dat andere individu gaat? Met het gezinshuis krijg ik een kans om mijn geloof in de praktijk te brengen: vanuit Liefde omzien naar elkaar en waar kan de aarde een klein stukje meer richting het hemelse krijgen. Dat is voor mij meer waard dan webshop optimalisaties en app designs, hoe gaaf ik het ook vind om daarmee bezig te zijn.

Wat kan ik doen?

Je kan helpen. Ik wil heel graag gewoon lekker door blijven gaan met Around Seven, omdat ik ook veel energie krijg van leuke UX uitdagingen. Dus blijf vooral komen met die leuke opdrachten.

See you Around!

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort