WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Know your strength

16-02-2016, Commandments
Blog know your strength. Around Seven

Know your strength

Around Seven Commandments nummer 5: Know your strength. 

We hebben onze visie gevangen in zeven geboden: ‘Around Seven Commandments’. Stuk voor stuk zaken waar we voor staan. Maandelijks leggen we één van deze commandments uit. Deze maand is ‘know your strength’ aan de beurt.

Een automonteur ontwerpt doorgaans geen auto’s. En een ontwerper bouwt zijn auto’s meestal niet zelf. Ja, er zijn enkele helden die het beide goed kunnen, maar dat zijn echt uitzonderingen.

Mocht de ontwerper toch stug zelf zijn ontwerp gaan bouwen, dan is de kans groot dat er een auto uitkomt die de oprit van de snelweg net haalt, maar eenmaal op volle snelheid volledig uit elkaar trilt. En andersom, als de monteur een auto gaan ontwerpen, dan rijdt het vast prima maar raakt hij ze aan de straatstenen niet kwijt omdat niemand in een gedrocht wil rijden. (zoiets moet bij de Fiat Multipla gebeurd zijn)

Het is dus belangrijk te weten waar je kracht ligt, als je wilt dat het eindresultaat optimaal is. Als de ontwerper en de monteur samenwerken, dan versterken ze elkaar en komt er een mooi product uit. Zo is het ook met het maken van een website of app. Onze kracht ligt bij het ontwerpen van de app, en het goed nadenken over het Interaction Design. Mooie plaatjes die op papier ook nog lekker werken. Of dat in de praktijk ook zo is, hangt erg af van de realisatie. Als wij dat zelf zouden doen, dan zouden we waarschijnlijk best een eind komen, maar er zouden teveel slordigheden in zitten waardoor het uiteindelijk allemaal net niet lekker werkt. Het zou dan een app worden die op de snelweg uit elkaar trilt. Dat zou zonde zijn. 

Wij besteden de realisatie daarom graag uit. Daarvoor kennen we genoeg partijen die juist weer daarin gespecialiseerd zijn. Samen zijn we in staat echt gave producten te ontwikkelen.

Wat daarbij wel helpt, is als je weet wat de mogelijkheden zijn. Wij zouden geen goede apps kunnen ontwerpen als we niks wisten van de techniek. Dat je iets niet goed zelf kan wil nog niet zeggen dat je er niks vanaf hoeft te weten. Sterker nog, als ontwerper van apps en websites moet je er wel iets vanaf weten, anders kan je nooit goede ontwerpen maken (De auto ontwerper moet ook verstand hebben van auto techniek om te weten wat in de praktijk wel of niet gaat werken. Een auto ontwerp waarbij er geen plaats is voor aandrijfas en versnellingsbak is, kan best mooi zijn maar is in de praktijk waardeloos).

Ga voor jezelf eens na: waar ligt mijn kracht en wat doe ik op dit moment zelf waarvan ik weet dat ik het beter uit zou kunnen besteden..?

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort