WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Project Carnavalskleding.nl (Ontwerp & UX)

09-11-2020, Projecten UX

Project Carnavalskleding.nl (Ontwerp & UX)

Een tijdje geleden hebben we het redesign van Carnavalskleding.nl afgerond. We hebben er een aantal principes toegepast waar jij misschien ook wel wat aan hebt op jouw website.

Oh ja, goed om even te noemen. Het redesign kwam voor uit de vraag om de gebruikerservaring nóg beter te krijgen. De site deed het namelijk al heel goed, maar de eigenaren zagen dat het nog beter kon, ook omdat ze door de jaren heen een veel beter beeld hadden gekregen van hoe de site gebruikt werd.

Stap 1 is dus om goed in kaart te brengen hoe de site gebruikt wordt en wat de wensen van de gebruikers zijn.

De oude homepage was in opbouw al best goed. We hebben meer nadruk gelegd op de categorieën. Ook is er meer ruimte voor acties, omdat bleek dat deze veel aangeklikt worden. De mannier waarop een categorie gevisualiseerd is gebruiken we op meerdere plekken op de site zodat er een coherent geheel ontstaat.

Er is veel aandacht besteed aan de categorie- en productpagina’s. Op de categoriepagina’s kunnen bezoekers nu sneller door alle pakken heen browsen. Op de productpagina’s is het duidelijker geworden welke maat je nodig hebt en hoe je jouw outfit compleet kan maken. Omdat we zagen dat mensen vaak als groep pakken bestelden hebben we het ook makkelijk gemaakt om direct meerdere maten van hetzelfde pak te bestellen.

Bij het winkelmandje en de checkout hebben we zoveel mogelijk ruis weg gehaald. Ook is er – net als bij de rest van de site – gekozen om deze te optimaliseren voor mobiel.


Wil je dat ik jullie ook help aan het verbeteren van de site? Ik denk graag mee over structuur, tekst, design en interactie om de gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te krijgen. Dat doe ik voor webshops zoals deze, maar ook voor online software, apps en “normale” websites. Neem contact met me op.

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort