WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Restyling homepage Younique Xperience

13-02-2016, Projecten UX

Restyling homepage Younique Xperience

Clarinda van Younique Xperience kwam bij mij met de vraag of ik eens mee wilde kijken naar het ontwerp van haar website. Ze had er al superveel tijd ingestoken en was bijna klaar om live te gaan, maar wilde toch graag nog even dat er iemand fris naar keek zodat de puntjes op de ‘i’ konden worden gezet.

Uit de website scan die ik voor haar deed rolde een aantal punten. Een flink aantal punten kon ze zelf aanpakken, een aantal gingen meer over vormgeving en UX dus vroeg ze mij daarnaar te kijken. Zo gezegd zo gedaan…

Wat heb ik aangepast

De homepage was wat onrustig, dus ik ben begonnen met het creëren van wat meer rust op de pagina: meer witruimte, meer vaste breedtes, straktrekken buttons. Daarnaast heb ik geadviseerd de slider bovenin te vervangen door een statische plaat met een goede tekst waaruit direct blijkt waar je bent, met daaronder 4 belangrijke oplossingen die geboden worden. En direct een dikke call to action zodat mensen die al weten wat ze willen meteen lekker verder kunnen. Onderin heb ik het webshop gedeelte iets meer lucht gegeven, en voorzien van een balk met de voordelen van het bestellen op de site:

image

Er is bovendien flink wat aandacht gegaan naar typografie, waarbij het gekozen font het nu net wat chiquer maakt, en de teksten beter leesbaar zijn.

image

Het resultaat

Het resultaat is een fris redesign van de homepage. Net even strakker, net even meer in balans en net even prettiger in gebruik. En voor mij superleuk om te doen 🙂

Stoei jij ook met je eigen website? Ik help je graag! Laat even een reactie achter of stuur me een mailtje.

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort