WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Sponsor een kind, red een leven!

08-08-2016, Projecten
Ontwerp website Project Held [christelijk]. Door Around Seven

Sponsor een kind, red een leven!

De afgelopen maanden heb ik mogen werken aan de website van Project Held. Ik was superblij met deze opdracht omdat het echt zo’n winwin opdracht is: kinderen helpen aan een betere toekomst door een mooie site neer te zetten.
Project Held is opgericht door Mattheus en Rebekah van der Steen vanuit het verlangen antwoord te geven op één van de opdrachten die Jezus geeft: zorgen voor de armen en de wezen. Op dit moment werken ze in 8 landen, zijn er zo’n 12 projecten en zijn er al 473 kinderen gesponsord. Supercool hoe dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Maar er is ook nog werk te doen want er zijn nog zo’n 90 kinderen zonder sponsor en tal van projecten die Project Held dolgraag nog op zou pakken.

Een nieuwe site

Je herkent het misschien wel. Je begint met een site. Een lekkere overzichtelijke site. Om na een aantal jaar er vervolgens achter te komen dat er van die overzichtelijke site weinig meer over is omdat je door de jaren heen er van alles bij hebt gebouwd en geknutseld. Of dat de content die je jaren geleden schreef eigenlijk totaal niet meer past bij wat je nu doet. Bij Project Held was beide aan de hand: de site was rommelig geworden en was achterhaald.

oude-versie

Grootste probleem was: duidelijkheid. Bovenstaande screenshot komt uit 2014. Daarna is er nog van alles bijgekomen waardoor het er niet duidelijker op werd. Project Held doet veel projecten, maar zoals je kan zien in het menu zijn dat eigenlijk de landen waar ze actief zijn. Per land zijn er dan weer een aantal projecten waarbij een belangrijk deel de weeshuizen zijn. En dat zijn dan dus uiteindelijk de kinderen die je kan sponsoren. Toen we begonnen met de nieuwe site heb ik dat probleem meteen aangekaart en uitgelegd dat je online een compleet verhaal moet vertellen met zo min mogelijk ruis. Dus: wie ben je, wat doe je, waar heb je hulp bij nodig en hoe werkt dat dan precies in de praktijk. We hebben daar goede gesprekken over gehad en vervolgens een aantal dikke knopen gehakt.

Een grote belangrijke klapper bij de nieuwe site was het feit dat we besloten hebben de kinderen voorop te stellen. Die staan nu centraal op de site. Het hele projecten verhaal is veel meer op de achtergrond waardoor het voor de bezoeker direct duidelijk is: ik red een leven door een kind te sponsoren en dat kan ik hier direct online doen. Ik heb veel tijd besteed in het zo simpel mogelijk houden van het sponsor formulier. We vragen slechts vijf dingen.

Wie ben je? De ‘over ons’ pagina is doorgaans één van de best bekeken pagina’s van een site. Vaak zelfs dé best bekeken pagina. Mensen willen graag weten met wie ze te maken hebben. In het geval van Project Held ga je ook nog je geld bij iemand achterlaten dus wil je al helemaal graag weten met wie je te maken hebt. ‘Wie we zijn’ is daarom (na de homepage) het eerste navigatie item. En onderaan iedere pagina – in de footer- staan de contactgegevens incl. telefoonnummer. Hierdoor nemen we al direct veel onzekerheid bij de bezoeker weg.

Screen Shot 2016-08-08 at 13.27.02

Uiteindelijk willen we dat er zoveel mogelijk kinderen geholpen worden. Daarom staat er ook op iedere pagina een link naar de ‘sponsor nu een kind’ pagina. Op die pagina staan alle kids die nog een sponsor zoeken en een aantal kinderen die recent een sponsor gevonden hebben (waarmee we laten zien dat we ook echt resultaat boeken).  Iedere maand sponsoren is best een investering die je aangaat. Dat snap ik. Daarom heb ik onderaan de pagina ook nog een optie tot een eenmalige donatie geplaatst. Het doneren zelf kan super eenvoudig met iDeal.

Screen Shot 2016-08-08 at 13.22.25

Resultaat

Met het team van Project Held hebben we in relatief korte tijd een hele stevige (WordPress) site neergezet die goed laat zien wat Project Held is en waarom ze jouw hulp nodig hebben. We hebben daarvoor een hele hoop content moeten herschrijven en van nog meer content afscheid genomen en een heleboel nieuwe content bij elkaar gezet om zo een compleet verhaal te vertellen met als rode draad: kinderen helpen. In de eerste week hadden we al direct 4 kinderen die gesponsord werden. Een prachtig resultaat. Er zijn al weer plannen voor uitbreidingen (een engelse versie bijvoorbeeld) maar de site is er klaar voor. Als we maar steeds opnieuw blijven kijken naar de rode draad dan is dit een site die weer jaren kan dienen in Gods Koninkrijk 🙂

project-held

 

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort