WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

Status: feeling blessed

11-07-2016, Projecten
Around Seven Logo - door Mees

Status: feeling blessed

Mijn vader gaat verhuizen. Hij woont nu nog in z’n eentje in het huis waar we eerst met vijf man woonden. Veel te groot dus. Probleem met ruimte in huis is: het raakt altijd vol met van alles en nog wat. Dingen die je ’toch maar bewaard’. De oude dekens van oma, de kinderboeken, wat oud speelgoed, de tekeningen uit de basisschooltijd van de kids. En dat moest nu ineens allemaal opgeruimd want daar is straks op een appartementje geen plek meer voor natuurlijk. En zo belande er een hele stapels oude tekeningen bij mij thuis op de salontafel:

tekeningen

Mooi om terug te zien. Brings back memories.

En daar in die schooltijd, daar is het allemaal begonnen. Als ze mij vroegen wat ik wilde worden later dan zei ik: “iets met tekenen en reclame.” Wist ik veel dat we een paar jaar later internet zouden krijgen 🙂 Inmiddels doe ik wat ik toen al wilde, iets met tekenen en reclame (ik bedoelde toen waarschijnlijk ook al Vormgeving en marketing 😉 )

Vorige week ging projectheld.nl live (soft launch). Een prachtig project waar ik met veel liefde aan gewerkt heb. Ze kwamen bij mij terecht via Mattheus en Rebekah van der Steen, waar ik eerder dit jaar de website voor mocht maken. (het logo en de rest van de branding trouwens ook)

vandersteen

Project Held helpt kinderen via sponsors aan een betere toekomst. Naast het sponsoren van kinderen hebben ze nog allerlei losse projecten waarmee ze de wereld een stukje beter maken. We hebben ervoor gezorgd dat we op de website het hele verhaal vertellen: wie zijn we, wat doen we, waarom doen we dat en hoe kan je ons helpen.

mockup-laptop

Een ander project.
Vroeger wilde ik altijd graag bij de VPRO werken (stiekem nog steeds wel eigenlijk). Ik vind het gewoon een mooie omroep. Wat was ik blij toen ik in 2004 stage mocht lopen op de internetafdeling van de VPRO (en na mijn stage nog als freelancer voor de VPRO aan de slag mocht). Een hoop leuke projecten gedaan (oa. het VillaHotel) en een hoop leuke contacten aan over gehouden. Met veel van die mensen heb ik nog steeds contact.
Zo ook met Martijn. Destijds Manager New Media & Innovation, nu Client Services Director bij Headline Interactive. Via linkedin kreeg ik een berichtje van hem: “…Wij zijn op zoek naar een senior digital designer. Ik weet niet of je op zoek bent naar een baan, maar misschien is er komende tijd ook wel wat freelance werk te doen:)” …

En zo gezegd, zo gedaan. Eind januari begon ik in samenwerking met Headline Interactive aan het ontwerp voor Noordwest Ziekenhuisgroep. Een flinke klus, maar ook een hele leuke klus. Bij een ziekenhuis zijn 2 dingen belangrijk: je moet je (voor zover mogelijk) op je gemak voelen en je moet makkelijk de weg vinden (en oké: het is ook wel handig als je goede medische zorg krijgt). Dat is online niet anders. Daarom stond functie ook echt boven vorm. Er zit een enkele afbeelding in, en die dienen vooral om de menselijke touch toe te voegen, anders werd het allemaal wel heel klinisch. Dus dikke knoppen, grote koppen, veel witruimte en zo min mogelijk tierelantijntjes. 

nwz

Ten slotte: ik heb al sinds het begin de combi van loondienst en Around Seven. Dat bevalt erg goed want zo hou ik toch mijn collega’s en werk ik ook aan toffe opdrachten buiten die van mezelf om. Eén van mijn klanten, we are sure, vroeg me in loondienst te komen om samen echt te kunnen knallen. Een toffe club, en omdat mijn contract in Utrecht (ik werkte bij Brightin) afliep had ik daar wel oren naar.
Hieronder zie je het ontwerp van de website, maar ik maakte ook het logo, de styleguide, de vormgeving van het businessplan, de visitekaartjes, etc. Alles dus 🙂

we-are-sure-website

Ik zal je uitleggen waarom ik graag bij we are sure wilde werken.
Eén van de nadelen van het zzp-schap is dat het moeilijk is om al je zaakjes goed geregeld te hebben. Voor jezelf bedoel ik dan. Pensioen opbouwen lukt nog net (lang niet genoeg, maar goed, het is een begin) maar een overlijdensrisico- of een arbeidsongeschiktheidsverzekering?  Vet lastig. Niet alleen de materie, maar ook zeker financieel gezien. Het is gewoon erg duur. Heel erg duur. Zeker als je hoort dat veel zzp-ers die aanspraak hebben moeten maken op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak van een koude kermis thuiskomen. Of op hun 60ste terugkijken op een hele grote bak geld waar ze nooit meer wat van terug zien.
Met we are sure werken we aan een oplossing voor dit probleem. Iets waar je als zzp’er echt iets aan hebt (schrijf je even in op de site als je dat nog niet gedaan hebt). Ik vind het heel tof dat ik hieraan mee mag werken. Op dit moment werken we hard aan de app. Veel kan ik daarvoor niet laten zien maar hou vooral mijn dribbble page en natuurlijk het blog van we are sure in de gaten voor updates. Nou, een teasertje dan:

unlock-sure

Als ik dat nou allemaal zo op een rij zie dan voel ik me echt behoorlijk gezegend. Mooie projecten die ik samen met mooie mensen mag maken.

Ik merk zelf dat de focus langzaam schuift naar projecten die iets extra’s hebben. Een extra dimensie die zorgt voor diepgang. Klinkt wat zweverig maar ik vind het ook lastig om het in woorden te vatten. Het gaat om klanten of projecten waar ik een klik mee heb. Ik investeer graag in die relaties en de bijbehorende projecten omdat ik erin geloof. Heb je zo’n project? Dan kom ik graag met je in contact! Mail me op ivo@aroundseven.nl.

P.s. De foto bovenin: dat is het vaderdagcadeau dat ik van mijn zoontje Mees kreeg. #blessed.

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort