WhatsApp Contact
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort. Ontwerpt voor jouw klanten.

UX Design: veelgestelde vragen

28-01-2020, Blog Geen categorie UX
UX design. Veel nadenken voordat je gaat ontwerpen.

UX Design: veelgestelde vragen

Wat is UX design?

Het ontwerpen van een (optimale) gebruikerservaring (User Experience). Dit omhelst niet alleen design, maar ook bijvoorbeeld psychologie, gebruikersonderzoek, prototyping en testen.

Waarom is UX design belangrijk?

Het zet de gebruiker centraal. Daardoor krijg je een ontwerp dat in dienst staat van de gebruiker, in plaats van een gebruiker die in dienst staat van een ontwerp.

Hoe kan UX design mijn bedrijf vooruit helpen?

Je start met het kijken naar gewenste gedragingen. Vanuit daar vertaal je dit in features en later in design. Zo stel je de klant centraal, maar ook de doelen die je als bedrijf hebt gesteld.

Wat kost een UX design voor een website of app?

Vaak zijn UX projecten best uitgebreid. Hou daarom rekening met een minimaal budget van zo’n €4.000 voor een simpele site en €6.000 voor een eenvoudige app. Een uitgebreide website of app zit tussen de €8.000 en €15.000 euro.

Wat is het verschil tussen UX-Design en Visual Design?

Visual design ie eigenlijk een onderdeel van een UX(-design) traject. Het gaat puur om het visuele, vaak op basis van eerder gemaakte wireframes en prototypes. Het echte denkwerk is in de fase van visueel design al gedaan.

Is UX (design) niet zwaar overschat?

Wel als het gebruikt wordt als synoniem voor Visual Design. UX gaat veel verder dan dat waardoor een goed UX design gebaseerd is op kennis, data en onderzoek.

Moet ik iets met UX design?

Ben je ondernemer of binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor online? Dan moet je zeker iets met UX design. Zonder goed onderzoek kan je jouw gebruikers niet goed bedienen (ook al denk je nu van wel), dus start met gebruikersonderzoek voordat je gaat ontwerpen.

Vond je dit leuk? Geef een applausje!

Ontvang tips en maak kans op het boek Online Invloed

Kan jij wel wat kennis gebruiken? Ik geef het boek Online invloed gratis weg.  Het enige wat ik van je vraag is even aangeven dat ik je mag mailen met tips. Je ontvangt dan op onregelmatige basis  UX / Design / Conversie tips en ik betrek je graag in korte gebruikersonderzoeken van mijn eigen projecten (hoef je niet aan mee te doen, mag).

Onder de inschrijvers verloot ik het boek, als bedankje voor jullie support.

Lees lekker
verder.
Je kan me inhuren voor UX projecten of specifiek Visual Design. Voor huisstijl projecten heb ik beperkt ruimte. Ik word ingehuurd door diverse internetbureaus en bedrijven die graag op UX vlak de concurrentie voor willen blijven.
UX verbeteraar Around Seven uit Amersfoort